PG - standaard - PM - kind - buitenspelen - fiets

Peuteropvang

Petteflet

Gevestigd in basisschool de Ark, samen met peuteropvang Zaza's, kinderdagverblijf Schoolwoningen en buitenschoolse opvang Schoolwoningen.

Aalbersestraat 2, 3404 JS IJsselstein
Voorschoolse educatie
Goede voorbereiding op de basisschool

Adres

Peuteropvang Petteflet

Aalbersestraat 2

3404 JS, IJsselstein

Openingstijden

Maandag

08:40-14:00

Dinsdag

08:40-14:00

Woensdag

08:40-14:00

Tijdens schoolvakanties gesloten.

Over Peuteropvang Petteflet

Bij peuteropvang Petteflet komt jouw kind om te spelen en te leren. De peuteropvang is er voor kinderen van 2 tot 4 jaar oud. Het geeft je peuter de mogelijkheid om taalvaardigheid, sociaal-emotionele en motorische vaardigheden te ontwikkelen. Wij hebben daarbij veel aandacht voor het individuele kind. Daarnaast kan je kind lekker samen spelen met leeftijdsgenootjes. De kinderen worden opgevangen in een eigen lokaal dat knus en sfeervol is ingericht. We kunnen ook gebruik maken van de gymzaal en er is een mooi buitenspeelplein geschikt voor peuters.

Peuteropvang Petteflet is een locatie met voorschoolse educatie (VE). Dat betekent dat we voor kinderen met een VE-indicatie extra aandacht besteden aan de Nederlandse taal: spreken, luisteren en nieuwe woorden leren. Dat doen we omdat kinderen juist als ze jong zijn snel en makkelijk een taal kunnen leren. Zo kunnen ze goed van start op de basisschool.

Er wordt gewerkt met de erkende methode Uk & Puk om de ontwikkeling van de kinderen te stimuleren. Dit gaat veelal aan de hand van thema’s die centraal staan. Iedere 6 weken wordt er gewerkt aan een nieuw thema. Binnen dit thema worden de verschillende ontwikkelingsgebieden gestimuleerd. We doen spelletjes, zingen liedjes, lezen voor, tekenen en spelen natuurlijk lekker buiten. Af en toe maken we ook een leuk uitje: naar de bibliotheek of een lekkere herfstwandeling. Op deze manier leren de kinderen spelenderwijs nieuwe dingen.

PG - standaard - kinderen - lachen
PG - standaard - kind - pelen
PG - standaard - kinderen - lezen
PG - standaard - PM - kind - buitenspelen - fiets
Swipe