Kind&Co_Ludens_3668_AS
Wie zijn wij

Wie zijn wij

Wij zijn Kind&co ludens. Nieuwsgierig, optimistisch en maatschappelijk. Vol aandacht voor onze kinderen en tegelijkertijd met onze blik op de toekomst. Ons hart klopt voor de ontwikkeling van kinderen van 0 tot 12 jaar, voor onze collega’s, voor de rol van kinderopvang in de maatschappij. We willen veel en doen nog veel meer. Ontdek het hieronder!
Kind&co ludens - Pedagogisch Hart - Groeien en ontwikkelen

Onze pedagogiek

Wij werken vanuit onze basis, het Pedagogisch Hart. Hiermee geven we kleur en invulling aan elke dag.

Lees meer
BSO - standaard - voetballen

Maatschappelijke kinderopvang

Wij zijn de grootste maatschappelijke kinderopvang van Nederland. Wij vinden dat ieder kind recht heeft op goede kinderopvang en ontwikkelkansen. Hier zetten wij ons elke dag voor in! We hebben geen winstoogmerk (not-for-profit). Het geld dat we als stichting verdienen gaat niet naar aandeelhouders of in een holding, maar naar de ontwikkeling van de kinderen die bij ons spelen. Verder lezen over maatschappelijke kinderopvang?

Lees meer
Kind&Co_Ludens_4003_AS

Samen

Het meeste bereik je door samen te werken. Dat doen wij graag! Met samenwerkingspartners uit het basisonderwijs en andere (overheids)organisaties maken wij verschil. Door samen om het kind heen te staan, leren we van elkaar en bereiken we het beste voor het kind. Hoe dat eruit ziet in de praktijk? 

  • De overstap van de peuteropvang naar de basisschool is makkelijker door onze samenwerking met een school of doordat we al onderdeel zijn van een kindcentrum. 

  • Kinderen of ouders die iets extra’s nodig hebben kunnen makkelijker en beter begeleiding en/of ondersteuning krijgen door onze banden met bijvoorbeeld jeugdverpleegkundigen, consultatiebureaus of een buurtteam.  

  • Wij doen mee aan vernieuwende pilots die mogelijk leiden tot betere kinderopvang of meer kansen voor onze collega’s. Dit doen wij samen met bijvoorbeeld gemeenten, organisaties en de Universiteit Utrecht.  

Ook met ons samenwerken? Neem dan contact op via info@kindencoludens.nl

Kind&co ludens - BSO - voetballen

Eigen en positief

Juist doordat we verschillen, kunnen we van elkaar leren. We geven ruimte aan eigenheid; voor collega's, samenwerkers, teams en kinderen. Je ziet dit terug in de mensen en in de eigenheid van onze locaties. Daarom is er altijd een plek voor jou. Door onze positieve houding hebben de energie om altijd te kijken wat er wèl kan. Wij vinden dat de weg van de minste weerstand is niet altijd vanzelfsprekend de beste route is.  

Wij kleuren de toekomst …

… en zo zien wij die: Er wordt niet meer alleen gesproken over kinderopvang, maar over een belangrijke plek voor kindontwikkeling. Net als de basisschool een onmisbaar deel voor het opgroeiende kind. Hier kom je terecht bij pedagogisch professionals, experts op het gebied van kindontwikkeling. Waar men door diversiteit en inclusiviteit van en met elkaar leert. Samen met ouders en/of verzorgers staan wij om het kind heen en zorgen voor een veilige basis voor groei. Kinderopvang is een plek waar alle kinderen welkom zijn, los van of ouders werken of op een andere manier een bijdrage leveren aan onze samenleving. Door onze expertise, meer kinderen die naar de kinderopvang gaan en een grotere rol en waardering voor de kinderopvangsector hebben wij nog meer mogelijkheden om gelijke ontwikkelkansen te creëren! Zodat kinderen zich ongehinderd kunnen richten op hun eigen dromen, talenten en interesses. Hier zetten wij ons elke dag voor in. Samen kleuren we de toekomst.

Word onze collega!

Kind&co ludens - pedagogisch medewerker - kind - vergrootglas

Bij ons kun je je altijd blijven ontwikkelen, talenten verkennen en je eigen invulling geven aan je werk. Onze pedagogisch professionals denken mee over hoe wij kinderen het allerbeste kunnen bieden. Door hen voelen kinderen, hun ouders en collega’s zich gehoord en gezien. Kleur de toekomst en kom bij ons werken!

Kleur de toekomst

Onze organisatie

Met alle kinderen en onze ruim 3000 bevlogen collega’s kleuren we de toekomst. Ieder op een eigen manier. Samen zijn wij Kind&co ludens.

Kind&Co_Ludens_3465_AS

Jaarbeeld

Wil je meer lezen over onze activiteiten en de ontwikkelingen in de afgelopen jaren? Je leest het in ons Jaarbeeld.

Ga naar ons Jaarbeeld