KDV - PG - algemeen - kind - PM - buiten - zand
Werken en leren

Werken en leren tijdens je bbl-opleiding in de kinderopvang

Geef kleur aan de ontwikkeling van onze volgende generatie. Kinderen zijn de basis van onze toekomst. Met deze gedachten ga je terug naar de schoolbanken en breng je jouw kennis direct in de praktijk bij Kind&co ludens. Wil je weten of een beroepsbegeleidende leerweg (bbl) in de kinderopvang bij je past? Lees dan verder.

Kansenspotter

Werken en leren bij een organisatie die jouw opleiding vergoedt, zie je als een kans. En wanneer jij je tanden in iets zet, laat je niet meer los. Je bent betrokken bij je leer-werkplek en hebt een grote liefde voor het vak. Je stelt prioriteiten en houdt jezelf eraan, omdat je weet waarvoor je het doet. Dat geeft je de motivatie en discipline die je nodig hebt.

Je staat open voor wie je bent

Kinderen zijn een spiegel van jezelf. Een bbl-opleiding als pedagogisch medewerker is naast leren over de ontwikkeling van kinderen daarom ook een ontdekkingsreis naar jezelf. Je wilt je bewust zijn van wat je op ze overbrengt. Ook ben je nieuwsgierig naar jouw persoonlijke visie en talenten, en hoe die als een puzzelstuk in een team van professionals passen.

Van leren naar doen

Alles wat je leert, breng je meteen in de praktijk. Heb jij op een studiedag de theorie over het stimuleren van de motorische ontwikkeling geleerd? Dan zet je op de volgende werkdag in elkaar die daarbij aansluit. Heerst er een onrustige sfeer in de groep? Dan gebruik je doelgerichte oefeningen uit je lesstof en kalmeer je hiermee de groep. Op die manier vertaal je leren meteen naar doen.

Sterplanner

Als je leert én werkt tegelijk, dan wordt je agenda voller. Daarom is plannen een onmisbare vaardigheid wanneer je een bbl-opleiding volgt. Dat komt goed uit, want ‘chaos’ staat niet in jouw woordenboek en ‘organiseren’ doe je graag. Ook voel jij je verantwoordelijk voor je leerdoelen; je geeft met zelfvertrouwen aan wat je nodig hebt om ze te halen. Zo slaag je uiteindelijk met vlag en wimpel voor je studie.

Kind&co ludens - collega's - overdracht

Als bbl-er; doe je de betaalde opleiding tot gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker en:

 • Ga je één dag per week naar school en de andere dagen ben je aan het werk op een kinderdagverblijf, peuteropvang of buitenschoolse opvang
 • Volg je de opleiding tot gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 3. De opleiding duurt 1,5 – 2 jaar
 • Vergoeden wij jouw opleiding en daarnaast krijg je een passend salaris. Tijdens de opleiding is dat minimaal € 2.265,- o.b.v. 36 uur (schaal 5.8) en na de diplomering groei je door naar € 2.440,- (waarbij je start in schaal 6.11) op basis van een contract van 36 uur
 • Begeleiden wij je op de werkvloer, geven we je ruimte om te groeien en helpen we je bij schoolwerk
 • Ontvang je na het succesvol afronden van de opleiding, een erkend diploma en je hebt direct een leuke baan bij Kind&co ludens

Het verschil maken in de kinderopvang?

We zien je sollicitatie tegemoet!

Melanie

Melanie is 14 jaar geleden begonnen aan de bbl-opleiding bij Kind&co ludens. In al die jaren heeft ze gewerkt als pedagogisch medewerker, senior pedagogisch medewerker, recruiter, pedagogisch coach en inmiddels heeft ze helemaal haar plek gevonden als opleidingsadviseur op de afdeling Opleiding & Ontwikkeling.

Melanie-9085

“De bbl-opleiding is perfect als je een doener bent. Één dag per week naar school, geld verdienen en alles wat je leert direct in de praktijk brengen. Superleuk!”

Lees haar verhaal
KDV - algemeen - PM - baby

Dit betekent werken en leren bij Kind&co ludens:

 • Een werkplek die je studie vergoedt
 • Vrijheid en flexibiliteit ervaren in je werk
 • Doorgroeimogelijkheden binnen de organisatie
 • Werken en leren bij een maatschappelijke kinderopvang
 • Begeleiding door een senior pedagogisch medewerker
 • Altijd een plek die bij jou past dankzij locaties in heel Midden-Nederland; in natuurgebieden, wijken en stadscentra
 • Uitdagende werkomgeving met verschillende doelgroepen en onderwijsstromingen

Bekijk hier alle veelgestelde vragen over ons werken en leren traject

Heb je een andere vraag?

Stuur dan een mail naar bbl@kindencoludens.nl.