BSO - algemeen - kinderen - bal - vriendschap
Buitenschoolse opvang

Buitenschoolse opvang

Op onze buitenschoolse opvang (BSO) voor kinderen van 4 tot 12 jaar geeft ieder kind op zijn eigen manier kleur aan de toekomst! De kinderen krijgen bij ons de ruimte om hun nieuwsgierigheid te volgen en zelf de wereld te ontdekken.
BSO - algemeen - kinderen - hut bouwen

Op de BSO

We starten de middag altijd samen aan tafel met een eet- en drinkmoment. Er is dan tijd om na te praten over de schooldag. Daarna gaan de deuren van de groepen open en kunnen de kinderen vrij spelen, samen of alleen. De kinderen kunnen zelf kiezen wat ze willen doen.  

Zo kunnen ze bijvoorbeeld meedoen aan een georganiseerde activiteit. De ene keer bouwen we samen een hut en de andere keer is er een workshop Djembé in de gymzaal. De kinderen worden zoveel mogelijk betrokken bij het bedenken, organiseren en uitvoeren van de activiteiten.  

Natuurlijk kunnen de kinderen ook vrij spelen. Binnen kunnen ze knutselen, spelletjes spelen, muziek maken of gewoon lekker een Donald Duck lezen in de huishoek. Buiten spelen stimuleren we altijd. Hier kunnen kinderen volop bewegen en de natuur ontdekken. Ook maken we soms een uitstapje, bijvoorbeeld samen een boodschap doen of naar een speeltuin of park in de buurt.  

Kind&co ludens  - BSO - standaard - klimmen

Vertrouwen in kinderen

Er is veel ruimte voor eigen ideeën van kinderen en we moedigen ze aan om zelfstandig aan de slag te gaan. We hebben respect voor verschillen tussen kinderen en geven het goede voorbeeld door samen te werken en naar elkaar te luisteren. Ook maken we met hen en hun ouders afspraken over wat zij zelfstandig mogen doen tijdens de BSO-tijd. We hebben vertrouwen in kinderen en vinden hun mening belangrijk. Samen komen we tot afspraken die ervoor zorgen dat de groep een fijne plek is voor iedereen.

Kleurrijk

Iedere BSO-locatie van Kind&co ludens heeft zijn eigen kleur; iets wat de locatie uniek maakt. We kleuren mee met de kinderen, de wijk of de school.

BSO - standaard - tuinieren

We nodigen je van harte uit om langs te komen. Dan krijg je een gevoel bij de locatie en kunnen wij je meer vertellen over de activiteiten die we met de kinderen doen.

Rondleiding aanvragen

Ons Pedagogisch Hart

Kind&co ludens - Pedagogisch Hart - Fijn voelen en plezier maken

Je fijn voelen en plezier maken

Deze basis moet er zijn, want als een kind zich goed voelt is er ruimte voor ontwikkeling.

Kind&co ludens - Pedagogisch Hart - Groeien en ontwikkelen

Groeien en ontdekken

Jij mag er zijn! We geven je vertrouwen en ruimte om te ontdekken en nieuwsgierig te zijn.

Kind&co ludens - Pedagogisch Hart - Rijke omgeving

Een rijke omgeving

Spelen is ontdekken en leren. We bieden actief een inspirerende en uitdagende omgeving.

Kind&co ludens - Pedagogisch Hart - Samen

Samen

Onze opvang is een mini-maatschappij. We hebben oog voor elkaar en de wereld om ons heen.

Swipe

Meer weten?

Lees meer over ons Pedagogisch Hart op onze aparte pagina.