KDV - algemeen - baby - spelen

Kinderdagverblijf

Op onze kinderdagverblijven voor kinderen van 0 tot 4 jaar geeft ieder kind op zijn eigen manier kleur aan de toekomst! Kinderen krijgen bij ons de ruimte om hun nieuwsgierigheid te volgen en zelf de wereld te ontdekken.
KDV - standaard - baby - kind - PM - stapjes - lopen

Spelend ontwikkelen

Op al onze locaties kijken we goed naar wat de kinderen bezighoudt. We hebben spelmaterialen die aansluiten bij de interesse en het ontwikkelingsniveau van de kinderen en we stimuleren ze met prikkelend en uitdagend materiaal.

In de grondboxen op de groep kunnen de allerkleinsten veilig zelf spelen en doen. Voor de grotere kinderen zijn er speelhoeken. In de bouwhoek liggen bijvoorbeeld verschillende materialen om naar hartenlust mee te bouwen. De huishoek nodigt de kinderen uit voor rollenspel en het naspelen van allerlei situaties die voor kinderen herkenbaar zijn. Ook heeft ieder kinderdagverblijf een eigen buitenruimte. Want als het even kan, ontdekken we buiten verder!

Kind&co ludens - KDV - algemeen - baby - PM - fles

Verzorging en veiligheid

Voor jonge kinderen is regelmaat en duidelijkheid in hoe de dag verloopt erg belangrijk. Je kind weet waar het aan toe is waardoor er ruimte is voor uitproberen en groeien. Je kind leert hierdoor om te gaan met regels, grenzen en plotselinge veranderingen!

Er zijn dan ook vaste momenten om te eten, spelen en te slapen. Baby’s volgen in overleg met de ouders hun eigen ritme. Het verschonen van de baby’s doen we volgens een vaste routine en met rust en aandacht voor het kind. We zingen liedjes, knuffelen met de kinderen en vertellen wat we doen. Tijdens de vaste eetmomenten zitten we met de dreumesen en peuters aan tafel. Zo ervaren kinderen dat bij een groep horen fijn en gezellig is, en dat je van elkaar kunt leren.

Bij binnenkomst en bij het weggaan is er een overdrachtsmoment tussen jou en onze collega. Zo zorgen we voor een prettige overgang en weet je altijd wat jouw kind die dag heeft beleefd. Regelmatig versturen we ook een update of een foto via het ouderportaal

Kleurrijk

Elk kinderdagverblijf van Kind&co ludens heeft zijn eigen kleur; iets wat de locatie uniek maakt. We kleuren mee met de kinderen, de wijk of de school.

KDV - PG - algemeen - peuter - buiten - bezem

We nodigen je van harte uit om langs te komen. Dan krijg je een gevoel bij de locatie en wij kunnen je meer vertellen over de activiteiten die we met de kinderen doen.

Rondleiding aanvragen

Ons Pedagogisch Hart

Pedagogisch Hart - Fijn voelen en plezier maken - selectie

Je fijn voelen en plezier maken

Deze basis moet er zijn, want als een kind zich goed voelt is er ruimte voor ontwikkeling.

Pedagogisch Hart - Groeien en ontwikkelen - selectie

Groeien en ontdekken

Jij mag er zijn! We geven je vertrouwen en ruimte om te ontdekken en nieuwsgierig te zijn.

Pedagogisch Hart - Rijke omgeving - selectie

Een rijke omgeving

Spelen is ontdekken en leren. We bieden actief een inspirerende en uitdagende omgeving.

Pedagogisch Hart - Samen - selectie

Samen

Onze opvang is een mini-maatschappij. We hebben oog voor elkaar en de wereld om ons heen.

Swipe

Meer weten?

Lees meer over ons Pedagogisch Hart op onze aparte pagina.