PG - standaard - huishoek - kinderen - spelen

Peuteropvang

Anker

Onderdeel van Brede School het Anker, samen met kinderdagverblijf Het Anker, buitenschoolse opvang De Bik en de basisscholen.

Hordenweg 7, 3961 KA Wijk bij Duurstede
Voorschoolse educatie
Onderdeel van Brede School Het Anker

Adres

Peuteropvang Anker

Hordenweg 7

3961 KA, Wijk bij Duurstede

Openingstijden

Maandag

08:30-12:30

Dinsdag

08:30-12:30

Woensdag

08:30-12:30

Donderdag

08:30-12:30

Vrijdag

08:30-12:30

Tijdens schoolvakanties gesloten. Navigatie-adres Middelweg Oost 2.

Over peuteropvang Anker

Wij werken veel samen met basisschool Het Anker, het kinderdagverblijf en de BSO om zo een doorgaande lijn te creëren. De kinderen komen in Brede school Het Anker leren, spelen en ontspannen. Ook ondernemen we gezamenlijke activiteiten, zoals een thema-opening, uitstapjes en voorlezen.

Bij peuteropvang Anker is veel aandacht voor de ontwikkeling van uw kind. Wij zijn een VE-peuteropvang en werken met de Uk & Puk methode. Het doel van deze methode is om kinderen tussen twee en vier jaar in hun ontwikkeling te stimuleren door samen te spelen, te ervaren en te ontdekken. Zo bieden wij uw kind de optimale speelruimte om vaardigheden te oefenen op het gebied van spraak en taal, omgaan met gevoelens en omgaan met elkaar, bewegen en ervaren van ruimtelijk begrip. Wij werken met verschillende thema’s en de peuters doen veel activiteiten. Zo worden de kinderen voorbereid op de basisschool. Deze activiteiten variëren van dans en muziek, boekjes lezen, bouwen en sport en spel, tot creatief bezig zijn met uitdagende knutselopdrachten. Als het even kan wordt er lekker buiten gespeeld. Mochten we niet buiten kunnen spelen, dan kunnen wij gebruik maken van het speellokaal.

Op vrijdag hebben we een peuterplusgroep gecombineerd met VE-kinderen. De peuterplusgroep biedt een speciaal programma voor peuters met een ontwikkelingsvoorsprong. Zij ontwikkelen zich vlotter dan gemiddeld en hebben nieuwe dingen snel door. Daarom nodigen we de peuters uit om dieper in een thema te duiken. Tegelijkertijd ondersteunen we de VE-kinderen extra. Een combinatie van beide werkt goed, omdat peuters zo ook van elkaar kunnen leren.

PG - standaard - kinderen - spelen - rijst
PG - standaard - kinderen - buitenspelen - speeltoestel
PG - standaard - kind - buitenspelen
PG - standaard - kinderen - lezen
Drag