PG - standaard - kind - spelen - weegschaal

Peuteropvang

Op Dreef

Gevestigd in de basisschool Op Dreef. Binnen de peuteropvang hebben wij 2 groepen: Merlijn en Tinkerbel. Beide lokalen zijn ruim en hebben diverse hoeken.

Dianadreef 27, 3561 AA Utrecht
Voorschoolse educatie
Goede voorbereiding op de basisschool
Spelend ontdekken en leren

Adres

Peuteropvang Op Dreef

Dianadreef 27

3561 AA, Utrecht

Openingstijden

Maandag

08:30-12:30
13:00-17:00

Dinsdag

08:30-12:30
13:00-17:00

Woensdag

08:30-12:30

Donderdag

08:30-12:30

Vrijdag

08:30-12:30

Over peuteropvang Op Dreef

We bieden 2 eetmomenten aan, een fruitmoment en een cracker moment. Dit wordt vanuit ons aangeboden. We maken hier een gezellig moment van en vinden het belangrijk dat de kinderen in hun zelfstandigheid worden gestimuleerd. We leren ze bijvoorbeeld zelf hun beker in te schenken of hun cracker te smeren. Wordt er geknoeid? Geen probleem, dan ruimen we het samen op. 

De Op Dreef heeft een eigen peuterplein gevestigd aan het lokaal. De kinderen kunnen hier ontdekken, klimmen, klauteren en fietsen. Daarnaast mogen we gebruik maken van het beweeglokaal van de school. Bewegen vinden we binnen de peuteropvang belangrijk. De pedagogisch medewerkers passen dan ook beweegkriebels toe en op de groep is een beweegkoffer aanwezig met allemaal leuke beweegmaterialen voor op de groep, zodat ook hier bewogen kan worden. Wist je dat we ook een logeerkoffer hebben? Dit is een kleine versie van onze eigen beweegkoffer die je mag meenemen naar huis om thuis ook met je kind te bewegen. Met de groep spreek je af wanneer de koffer weer terugkomt.

Bij de Op Dreef bereiden we de kinderen alvast voor op het onderwijs. Spelen staat bij ons centraal, van spelen word je wijs! We werken kindgericht en bieden de kinderen een taalrijke omgeving aan. We werken met vaste thema’s afgestemd op de basisschool. 

Voorschoolse educatie: 

Bij peuteropvang Op Dreef bieden we VE aan. We werken met de VE-methode: Up & Puk. Kinderen met een VE-indicatie worden 2x per jaar geobserveerd via de KIJK-methode. Hier volgen we de kinderen hun ontwikkeling mee en kunnen de pedagogisch medewerkers nog beter bij de kinderen aansluiten. Deze observatie wordt dan ook met jou als ouder besproken. Wordt je kindje 4? Dan dragen wij de laatste KIJK-rapportage met school. 

Samenwerking school:

De Op Dreef zit gevestigd in de basisschool Op Dreef. We werken nauw samen met de school. Wanneer je kindje 4 wordt en naar school gaat bij de Joannes XXIII verzorgen wij een warme overdracht. Dit stemmen we van tevoren met je af.

Samenwerking ouders: 

2x per jaar word je uitgenodigd voor een 10-minuten gesprek. Daarnaast hebben wij minimaal 1 keer per week een ouder inloop. Wanneer dit plaats vindt wordt verteld tijdens de intake. We vragen ouders zoveel mogelijk actief aan deel te nemen. Tijdens de spelinloop sluit je als ouder aan bij het spel van je eigen kind, kan je contacten maken met andere ouders of neem je deel aan de activiteit die de pedagogisch medewerkers hebben voorbereid. Daarnaast hebben we 3x per jaar met de groep een uitje samen met de ouders: 1x per jaar gaan we naar de bibliotheek, 1x per jaar komt de bibliotheek naar ons en 1x per jaar gaan we op ‘schoolreisje’ in de buurt. Aanwezigheid van ouders is dan verplicht. Aan het begin van het schooljaar verneem je van de locatie wanneer dit plaats vindt. 

De doorgaande lijn naar de basisschool is belangrijk voor jouw kind. Wij werken nauw samen en overleggen over het programma en het pedagogisch beleid.De meeste kinderen stromen door naar basisschool Op Dreef.

PG - standaard - kinderen - lachen
PG - standaard - kinderen - buitenspelen - speeltoestel
PG - standaard - kind - vergrootglas
PG - standaard - PM - kind - buitenspelen - fiets
Drag