3x dit kan je doen met (schilders)tape
Kosteloos materiaal
Kosteloos materiaal is materiaal dat iedereen in huis heeft. Denk aan kartonnen verpakkingen, wc-rolletjes of een lege eierdozen. Ook kunnen het voorwerpen zijn die je vindt in de natuur zoals, kastanjes, schelpen of stenen. Omdat het geen materiaal is met een vast verhaal, bij een autootje staat bijvoorbeeld vast wat je ermee moet doen, zijn dit materialen waarmee kinderen hun creativiteit gebruiken om te ontdekken en te experimenteren.
1. Fijne motoriek (baby)
Plak een aantal stukjes tape op het raam of op de grond. Grote kans dat jouw baby direct begint met het los peuteren van de tape. Supergoed voor de fijne motoriek, maar de tape blijft natuurlijk ook aan de handen van het kind plakken. Dit prikkelt de fantasie. Waarom blijft dit plakken? Waar plakt dit nog meer aan?
2. Papieren tunnel (peuter)
Verzamel gekleurd papier, tape en een schaar. Ga daarna op zoek naar autootjes, treinen, dieren, verkeersborden of bomen. Samen knip je met je peuter brede en smalle stroken van het papier. Maak een boog van de stroken. Geef je kind een stuk tape om deze op de randen van het papier aan de grond plakken. Best moeilijk om je beide handen samen te laten werken! Maak een lange tunnel of juist een paar hele korte. Waar komen alle verkeersborden en bomen? Kunnen de auto’s door de tunnels rijden?
3. Tape parcours (kind)
Pak een rol tape. Hoe meer tape je hebt hoe groter je het parcours kan maken. Heb je een mooie plek gevonden waar je goed stralen tape van de ene naar de andere kant kan plakken? Top! Ga aan de slag met het plakken van de tape. Doe dit laag, hoog en gekruist tot je een moeilijk parcours heb gemaakt. Nu kan je missie beginnen. Kruip als een spion door de ‘laserstralen’. Wring jezelf in allerlei bochten en laat de tape niet aan je plakken.