PG - algemeen - kinderen - lente

Aanbod en kosten peuteropvang

Onze peuteropvang is er voor kinderen van 2 tot 4 jaar oud. Wij hebben reguliere peuteropvang en peuteropvang met voorschoolse educatie (VE). Het tarief voor de peuteropvang hangt af van je situatie en de gemeente waarin je woont. Soms heb je recht op kinderopvangtoeslag en soms betaalt de gemeente mee. Voor de tarieven van de peuteropvang bij jou in de buurt, kun je kijken op de pagina van jouw locatie. De dichtstbijzijnde locatie vind je via de locatiezoeker.
Kind&co ludens - pedagogisch medewerker - zandtaart

De pakketten zijn inclusief:

  • Voeding zoals lunch en tussendoortjes volgens het Gezonde Kinderopvang programma waarbij we structureel aan een gezonde leefstijl van kinderen werken en de deskundigheid van onze collega's.
  • We kijken goed naar wat de kinderen bezighoudt en passen ons aanbod hierop aan. Op alle locaties bieden we niet alleen de standaard spelmaterialen, maar alles wat uitnodigt en prikkelt. Daarnaast werken we met verschillende erkende methodes om kinderen te stimuleren in hun ontwikkeling. Vraag er naar tijdens een rondleiding of kennismakingsgesprek.
Kind&Co_Ludens_3659_AS

Wijzigingen doorgeven aan de Belastingdienst

Is er een nieuw uurtarief? Of wijzigt er iets aan het aantal uren? Dan moet je dit altijd doorgeven aan de Belastingdienst. Zo voorkom je dat je te veel of te weinig kinderopvangtoeslag ontvangt. Dit kan gemakkelijk via de app Kinderopvangtoeslag. De app is te vinden in de Google Play store en de Apple Store onder de naam ‘Kinderopvangtoeslag’.

Komt jouw kind een dagje extra? Dan kun je ook de extra uren van de extra dag(en) opgeven voor kinderopvangtoeslag. De Belastingdienst verrekent dit niet automatisch. Je moet deze wijziging zelf tijdig doorgeven aan de Belastingdienst.