BSO Woerden De Vliegende Koffer 2

Buitenschoolse opvang

De Vliegende Koffer

Is gevestigd naast de Andersenschool in de wijk Snel & Polanen.

Andersenpad 9, 3446 BW Woerden
Gebruik van speelplein, gymzaal en kookruimte
Veel verschillende activiteiten
Drie ruime groepsruimtes

Adres

Buitenschoolse opvang De Vliegende Koffer

Andersenpad 9

3446 BW, Woerden

Openingstijden

Maandag

14:15-18:30

Dinsdag

14:15-18:30

Donderdag

14:15-18:30

Op woensdag en vrijdag is opvang mogelijk bij buitenschoolse opvang Stein. Tijdens schoolvakanties geopend van 7:30 tot 18:30 uur.

Over buitenschoolse opvang De Vliegende Koffer

Tijdens de schoolweken zijn er 3 basisgroepen. Als de pedagogisch medewerkers de kinderen van school hebben opgehaald, eten en drinken ze in hun eigen basisgroep. De kinderen kunnen rustig bijkomen van school en hun verhalen vertellen. Voor de kinderen vanaf ongeveer 6,5 jaar is een plusgroep ingericht. Hier staat een werkbank waar getimmerd mag worden. De kinderen genieten hier meer vrijheid en zelfstandigheid.

Buiten kan heerlijk gespeeld worden op een groot speelterrein met duikelrekken en een klimtoestel. Binnen is er de mogelijkheid om te lezen, te bouwen, te knutselen of een gezelschapsspel te doen. Op de bovenverdieping staat een groot speelhuis.

De diverse speelhoeken nodigen uit om in kleine groepjes te spelen, verkleden of knutselen. buitenschoolse opvang-tijd is vrije tijd en de kinderen kiezen dus dagelijks wat ze willen doen en waar ze dat doen. Vervelen mag, maar door spel en speelgoed actueel en aantrekkelijk te houden, slagen de pedagogisch medewerkers erin de kinderen steeds met iets nieuws te prikkelen. Er is ruimte om te kiezen, gekoppeld aan een vast ritme met herkenbare momenten van eten, rust en spel.

De locatie werkt thematisch. De themakeuze kan bijvoorbeeld gebaseerd zijn op het seizoen, een feestdag, een idee van een pedagogisch medewerker of een groep kinderen. Het thema vormt de leidraad voor de activiteiten.

Er zijn regelmatig georganiseerde activiteiten op het gebied van dans en beweging, toneel, beeldend vormen, sport en spel of koken en bakken. Deelname is vrijwillig. Soms zijn er externe workshops, waarvoor kinderen zich kunnen inschrijven. Er kan dan een kleine ouderbijdrage worden gevraagd.

De kinderen van de Andersenschool kunnen op De Vliegende Koffer terecht.

BSO Woerden De Vliegende Koffer 1
BSO - standaard - kinderen - sporten - voetballen
BSO Woerden De Vliegende Koffer 2
BSO - standaard - kinderen verkleden - prinses
Swipe