BSO Moordrecht Turfhuis 1

Buitenschoolse opvang

Turfhuis

Is gevestigd in het gebouw Turfhuis, waar de drie scholen St. Jozef, Meester Lalleman en Ixieje gehuisvest zijn.

Oudersvrucht 3, 2841 LN Moordrecht
Doorgaande lijn tussen onderwijs en opvang
Biedt ook voorschoolse opvang
Huiselijke sfeer

Adres

Buitenschoolse opvang Turfhuis

Oudersvrucht 3

2841 LN, Moordrecht

Openingstijden

Maandag

14:30-18:30

Dinsdag

14:30-18:30

Donderdag

14:30-18:30

Vrijdag

12:00-18:30

Tijdens schoolvakanties geopend van 7:30 tot 18:30 uur. Bij genoeg belangstelling gaan we op woensdag open.

Over buitenschoolse opvang Turfhuis

Onze buitenschoolse opvang maakt gebruik van een lokaal in de school, dat in de ochtend voor de peutergroep gebruikt wordt. Tevens maken we gebruik van de Aula van de St. Jozefschool die ingericht is als speelplek, daarnaast hebben we ook nog een chillroom voor de oudste kinderen waar zij naar hartenlust spelletjes kunnen spelen of lekker kunnen chillen op de bank. Bij de inrichting is gebruik gemaakt van lichte en huiselijke kleuren en materialen, waardoor de kinderen minder last hebben van prikkels uit de omgeving. Hierdoor kunnen ze zich zo optimaal mogelijk ontwikkelen. Ons aanbod aan activiteiten is gevarieerd en er wordt rekening gehouden met de wensen en leeftijd van de kinderen. Wij zoeken aansluiting bij de thema’s die op school worden aangeboden. De kinderen worden zoveel mogelijk gestimuleerd deel te nemen aan de activiteiten, maar zijn dit zeker niet verplicht. Er is ook ruimte voor eigen keuzes en vrij spel. Tijdens de vakanties en studiedagen is er de hele dag opvang en worden de activiteiten daarop aangepast. Onze buitenruimte is ingericht om naar hartenlust te kunnen spelen. De buitenschoolse opvang maakt gebruik van het hele schoolplein van het Turfhuis.

Door de samenwerking met de scholen zullen de kinderen van ’s ochtends vroeg tot het einde van de dag in een doorgaande lijn hun dag doorbrengen. Hiermee willen wij kinderen de structuur en veiligheid bieden die nodig is om zo goed mogelijk tot ontwikkeling te komen.

Voorschoolse opvang Turfhuis biedt op ma/di/do/vrij voorschoolse opvang. De pedagogisch medewerker brengt de kinderen naar school en zorgt dat de overdracht aan de leerkracht goed verloopt. De kinderen van alle scholen in het Turhuis kunnen op de voorschoolse opvang terecht.

De kinderen die naar de PCB Meester Lalleman, KBS Sint Jozefschool of OBS IXIEJE gaan kunnen op buitenschoolse opvang Turfhuis terecht.

BSO Moordrecht Turfhuis 3
BSO Moordrecht Turfhuis 4
BSO Moordrecht Turfhuis 2
BSO Moordrecht Turfhuis 1
Drag