Kind&Co_Ludens_4052_AS

Aanbod en kosten buitenschoolse opvang

Onze buitenschoolse opvang is er voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Je kunt kiezen voor opvang op één of meerdere dagen per week. Onze BSO’s zijn standaard 52 weken per jaar geopend op werkdagen en gesloten op alle erkende feestdagen. De openingstijden van de BSO sluiten aan op de schooltijden van jouw kind. Tijdens vakanties of schoolsluitingsdagen* is de BSO de hele dag geopend. Je kunt per locatie kiezen uit verschillende opvangpakketten. Voor de tarieven van de BSO bij jou in de buurt, kun je kijken op de pagina van jouw locatie. De dichtstbijzijnde locatie vind je via de locatiezoeker.
Kind&Co_Ludens_3725_AS

De pakketten zijn inclusief:

  • Voeding zoals lunch en tussendoortjes volgens het Gezonde Kinderopvang programma waarbij we structureel aan een gezonde leefstijl van kinderen werken en de deskundigheid van onze collega's.
  • We kijken goed naar wat de kinderen bezighoudt en passen ons aanbod hierop aan. Lees meer over wat wij de kinderen gunnen en willen meegeven op de pagina over onze pedagogiek. We kunnen daarnaast gebruik maken van het Activiteitenplatform van DoenKids voor inspiratie en we zetten externe vakleerkrachten in voor toffe workshops op de locatie.
Algemeen - kind bruin shirt - uitsnede

Wijzigingen doorgeven aan de Belastingdienst

Is er een nieuw uurtarief? Of wijzigt er iets aan het aantal uren? Dan moet je dit altijd doorgeven aan de Belastingdienst. Zo voorkom je dat je te veel of te weinig kinderopvangtoeslag ontvangt. Dit kan gemakkelijk via de app Kinderopvangtoeslag. De app is te vinden in de Google Play store en de Apple Store onder de naam ‘Kinderopvangtoeslag’.

Komt jouw kind een dagje extra? Dan kun je ook de extra uren van de extra dag(en) opgeven voor kinderopvangtoeslag. De Belastingdienst verrekent dit niet automatisch. Je moet deze wijziging zelf tijdig doorgeven aan de Belastingdienst.

Kind&co ludens - kinderdagverblijf - buitenspelen - zandbak

Kosten

Wil je weten wat de opvang van jouw kind(eren) gaat kosten? Op de tarieflijst op de locatiepagina, kun je het bruto uurtarief van de locatie vinden. Wat je uiteindelijk gaat betalen, is vaak een stuk minder. Van de overheid krijg je namelijk een deel terug via de kinderopvangtoeslag. Of je krijgt een vergoeding vanuit je gemeente. Met de rekentool kun je een proefberekening van jouw netto kosten maken.